Vi ingår i Bergqvist skor.

Foot News är en butik som ingår i Bergqvist Skor och är vårt egna koncept för dig som har ett stort intresse för mode!

Råd & tips

Vårat mål är du skall betrakta dina skor som en livskamrat. Ett par som du kommer att umgås med och som du kan lita på i vått och torrt. Men även den lyckligaste vänskap behöver fräschas upp med både ömhet och omsorg. Här kommer några snabba råd och tips om hur du lyckas!

 

Putsa dina skor regelbundet

Rengör, putsa och impregnera dina skor regelbundet, se till att skokrämen och impregneringen tränger ner i sömmarna och under kanter. Upprepa gärna denna procedur varannan vecka när du använder skorna ofta.

 

Torka dina blöta skor

Om dina skor blivit ordentligt blöta efter en dag ute i regn eller snö behöver de torkas så snart som möjligt. Sätt skoblock i skorna och låt dem självtorka. Detta för att undvika dålig lukt och förlorad form.

 

Ta av dig skorna!

Man bör byta skor regelbundet, både för din fots skull och för skornas skull. Det är bra för din fot att få ett varirat underlag att gå på och skon behöver få vila och torka. Ett par fötter svettas faktiskt upp till 100 ml varje dag! Låt därför skorna andas och bli ordentligt torra mellan varje gång du använder dem. Om skon har en löstagbar sula, lyft upp den så svalkas och torkar skorna fortare. Knäpp alltid upp spännen och snöra upp dina skor innan du tar av dig dem och använd ett skohorn när du sätter på dig dem så spar du hälkapporna längre.