Vi ingår i Bergqvist skor.

Foot News är en butik som ingår i Bergqvist Skor och är vårt egna koncept för dig som har ett stort intresse för mode!

Skinn och läder

Lätta att sköta om

Skinn är ett vackert material som är mjukt och formbart, som andas och ger dina fötter ett behagligt klimat. Skinnskor är lätta att sköta om och går fort om man gör det regelbundet. Börja med att borsta bort smuts och dam med en rengöringsborste. Använd sedan en rengörningsskum för att göra rent skinnet på djupet.

 

Rengör och vårda

Putsa skorna med skopolish eller skokräm. Skopolish innehåller extra mycket färgpigment och specialkomponerade vaxer och används vid en grundligare preparering. Skopolish brukar man kalla skokräm på burk. Använd en putsduk eller en påstrykare för att applicera skopolishen och arbeta in i skinnet. Borsta därefter med en mjuk hästhårsborste.

Resultatet blir en spegelblank yta som står sig. Skokräm på tub är en enklare variant, den har inte lika mycket färgpigment och vårdande vaxer som skopolishen. Samtliga skokrämer på tub har inbyggd påstrykare, vilket brukar vara mycket omtyckt och användarvänligt. Om tiden inte räcker till för vare sig rengöring eller putsarbete - använd då en putssvamp.

 

Skydda

Impregnera skinnskor med vattenbaserad impregneringsspray, den stöter effektivt bort vatten och smuts utan att försämra materialets andningsförmåga.